Background
27.4.2021

Miksi sinun tulee äänestää kun­ta­vaa­leis­sa?

Alla lyhyt artikkeli ää­nes­tä­mi­ses­tä kun­ta­vaa­leis­sa.

3 pe­rus­te­lua sille, että juuri sinun tulee äänestää kun­ta­vaa­leis­sa

Kuntavaalien 2017 äänestysprosentti oli 58,9 prosenttia. Ennakkoon vaaleissa äänesti 1 169 319 äänioikeutettua, eli 26,6 prosenttia kaikista äänioikeutetuista.

Äänioikeutetuista eläkeläisistä äänesti ennakkoon 42,0 prosenttia, työllisistä 21,5 ja työttömistä 18,9 prosenttia. Kaikista ennakkoon äänestäneistä eläkeläisten osuus oli 46,7 prosenttia, työllisten 41,0 ja työttömien 6,0 prosenttia.


Kaarinassa äänestysprosentti oli kuitenkin valtakunnan tasolla korkea, ollen 62,5%.

Nämä luvut herättävät ihmetystä, sillä kuntavaalit ovat ne tärkeimmät. Kuntapäättäjät päättävät arkisista asioista, kuten kouluista, pai­kal­lis­lii­ken­teen­tees­tä, ikäihmisten asioista ja esimerkiksi liikuntapaikoista.

Sinun äänelläsi on merkitystä

1. Äänestämällä voit vaikuttaa. Äänestäminen kuntavaaleissa on maksutonta, riittää kun käyt lähimmässä äänestyspisteessä. Jos et äänestä annat painoarvoa ja vaikutusvaltaa ääntä saaneille. Tuskin annat muutenkaan elämässäsi muiden määräillä sinua? Siksi sinunkin tulee äänestää tulevissa kuntavaaleissa.


2. Yksittäisellä kuntapoliitikolla on paljon vaikutusvaltaa. Yksi edustaja ei todellakaan päätä kaikesta, mutta hän voi saada paljon aikaan, jos osaa ja haluaa vaikuttaa asioihin. Kykenevä kuntapäättäjä osaa ajaa asioita, innostaa muita ja neuvotella.  Politiikka on tiimipeliä, mutta henkilöillä on valtavasti painoarvoa. Siksi sinun tulee äänestää kuntavaaleissa.


3. Tulevina vuosina kunnissa päätetään todella merkittävistä asioista. Siksi sinun on syytä äänestää ja valita aidosti sellainen ehdokas joka on valmis tekemään töitä.


Tuossa mainitsin kolme oleellista asiaa miksi juuri sinun tulee äänestää tulevissa kuntavaaleissa. Toki on muitakin painavia syitä äänestämiselle. Sillä seuraavat vuodet rakennetaan tulevaisuuden Kaarinaa meille kaikille. 

Etsi omiin arvoihin sopiva henkilö, tutustu henkilöön ja käy keskustelua ehdokkaan kanssa. Voit myös käyttää kuntavaaliehdokkaan valitsemisessa apuna vaalikoneita. Pääasia, että näissä kuntavaaleissa äänestät. Tästä voit tutustua minuun tarkemmin.

Pistä jakoon, jos koet järkeväksi!

Kommentit

Yh­teys­tie­dot

Sami Elmeranta

050 346 0444

info@samielmeranta.fi

Katso vi­deoi­ta­ni