Kuva otettu Kuusiston linnanraunioista
5.2.2021

Kaarinan asu­kas­ky­se­lyn / fii­lis­pun­ta­rin tulokset

Katso mitä seu­tu­lai­set on mieltä ajan­koh­tai­sis­ta asioista. Ar­tik­ke­lis­sa tulosten lisäksi omaa pohdintaa...

Tulokset Kaarinan alueen asu­kas­ky­se­lyyn

Teetätin asukaskyselyn kaarinalaisille ja vastauksia tuli muutamassa päivässä yli 200. Tämän tiedon perusteella voidaan juontaa johtopäätöksiä ja tehdä tulkintoja. 


Kyselyssä kysyttiin paikallisia asioita ja pinnalla olevia asioita. Alta voi tutkia tuloksia.

En­sim­mäi­ses­sä osiossa kysyttiin su­ku­puol­ta ja asu­mis­ti­lan­net­ta

Vastaajista noin 70% oli naisia ja valtaosa (93%) asuu parhaillaan Kaarinassa.

sukupuolijavastaajatkaarina-me.PNG

Seu­raa­vak­si kysyttiin poliisin tarvetta Kaarinan alueella

Ihmiset kokevat selkeästi tarvetta alueelliselle poliisille. Tosin kyseessähän on valtiollinen päätös. Mutta voidaan tulkita tarpeen olemassa olon.

poliisikaarina-me.PNG

Huu­meon­gel­ma Kaa­ri­nas­sa - onko sitä vai ei? Katso ihmisten mie­li­pi­teet alta

Melkein puolet vastaajista kokevat huumeongelman todelliseksi. Kolmannes ei koe ongelmaa lainkaan. Ja viidennes ei tunnista ongelmaa tai ihmettelee sitä. Johtopäätöksenä voidaan vetää se, että alueella on huumeongelmaa ja toimepiteille olisi selkeitä tarpeita. Itselle asia on hyvinkin tärkeä ja olen peräänkuuluttanut laajempaa yhteistyötä. Katso lisää täältä.

kaarinahuumeongelma-me.PNG

Ju­nayh­teys Kaarinaan - katso mie­li­pi­teet alta

Paljon pinnalla oleva aihe. Junayhteys Kaarinaan vai ei? Asiasta on paljon ollut kirjoittelua, asiasta on kokoustettu ja suunnittelut ovat pitkällä. Katso vastaukset alta.

Junayhteyskaarinaan

Pitäisikö Kaarinan liittyä Turkuun vai ei?

Ikuisuuskysymys, Kaarina osaksi Turkua? AIheesta aina välillä kirjoitellaan monessakin mediassa, katso ihmisten vastaukset alta. Oma mielipide on se, että EI!

kaarinanliittyminenturkuun-me.PNG

Ja lopuksi vielä ihmisten vapaita palautteita alla. Selkeästi sieltä nousi esille viihtyvyyden ja har­ras­tus­mah­dol­li­suuk­sien lisääminen. Myös ravintolatarjonnan parantaminen sekä koko alueen huomioiminen tasapuolisesti. 


Myös mainita pitää liikenneyhteyksien parantaminen. Lista on suoraan kopioitu vastauksista, joten tekstiä ei ole referoitu eikä muutettu lainkaan. Lukeminen on haastavaa, mutta selvää saa.


Ole hyvä ja lue alta:


Kysymys oli: Mitä alueelta puuttuu? Mistä erityiskiitokset? Vai onko muuta ajatusta alueen asioista? Sana on vapaa...77 vastausta


Kylpylä, kiitos ter­veys­kes­kus­toi­min­ta, lasten puistoon, enemmän aktiviteetteja tarha-/esikoulu-/alakouluikäisille, jotta eivät joudu pahoille teille.


Kuntosali myös keskustan alueella sijaitseva 'ulko liikuntasali' laitteisto puisto olisi kiva.

Alueelta puuttuu kunnon nuorisotalot nuorisolle, tilat kä­si­työ­har­ras­ta­mi­seen alueen käsityöläisille. Myös kunnon tori pitäisi kaupungissa olla sekä Hovirinnan hienossa uudessa rannassa voisi järjestää kesällä jotain kirppistapahtumia.


Kannattavuutta yrittäjyyteen. Toki puitteet taitaa olla kunnossa vaatisi vain oman paikkakunnan asukkailta sitoutumista tukea paikallisia. Jos esimerkiksi ajattelee skanssia mitä kaikkea se tarjoaa vain muutaman minuutin ajomatkan päässä. Niin miksei samat palvelut voisi olla Kaarinassa ja miksei osa piikkiössä. Tietysti piikkiön asiakkaat eivät riitä ja vaatisi kaarinalaisten tuloa piikkiöön. Tähän en kyllä itse usko ikinä.


Erityiskiitos Fölin 4:30 bussista Turkuun


Isompi uimahalli


Punttisali/kuntosali puuttuu


Lentokenttä


Kaarinassa ei ole yhtään mitään tämä on todellinen muumilaakso täällä ei tapadu mitään koskaan


Oma kuntosali


Lasten ja nuorten harrastekortti.


Uimahalli, kuntosali, moottori ajoneuvoille tarkoitettu alue, skeittipuisto, vuoropäiväkoti

roskiksia


Kukkaniitty kaupunkilaisten iloksi! Ks https://yle.fi/uutiset/3-10915874


Paikka koirien uittamiseen olisi kiva saada,nyt vain yksi paikka. Kaupungin omissa van­hus­ten­pal­ve­luis­sa parantamisen varaa hurjasti. Kaupunkia jo huomautetiin ostopalveluina hankittavien vanhustenpaikkojen valvonnan laiminlyönnistä, mutta kaarinan omia vanhustenyksiköitä koskevat asiat käsiteltiin lautakunnassa salattuna. Hyväveli systeemillä toimitaan yhä kaupungin sisäisissä päätöksissä. Ei korvamerkityt terveydenhuollon rahat menee vääriin tarkoituksiin. Kaavoituspuolella selviä laittomuuksia. Siinä sitä purtavaa ensi alkuun.


Turvallisuus ja viihtyisä asumisympäristö keskustasta.Perheemme muuttamassa juuri maaseutu kaupunkiin.

Jonkinlainen yleinen lista jonnekin missä olisi ihan jokaikinen Kaarinalainen firma yhteystietoineen ja täreimpine myyntikohteineen, oli sitten pienempi tai isompi. Näin ois helpompi kannattaa paikallisia.


Vesiliikenneyhteys kesällä


Poliisi ,


Hyvä julkinen liikenne saa kiitosta.


Puuttuu McDonalds. 😄


Jalkapallohalli puuttuu!


Kaarinassa melkein kaikki ajavat autolla. Se on huolestuttavaa luonnon kannalta.


Kuntosali


Pysäköinninvalvonta


Kunnon iso tori.


Olen asunut täällä yli 40 vuotta ja silloin kun muutin täällä oli esimerkiksi poliisilaitos, kela, työkkäri ja toimiva terveyskeskus. Nyt ei mitään näistä. Oli Hovirinnan huolto joka toimi. Nyt on Maininki joka ei toimi. Tuntuu melkeinpä pahalta mutta en oikein keksi mitään asiaa joka olisi paremmin kuin silloin.


Vaatekauppa


Enemmän har­ras­tus­mah­dol­li­suuk­sia niin aikuisille kuin lapsille erityisesti Piikkiöön. Jos lapsi ei pelaa jalkapalloa niin käytännössä kaikkien muiden harrastusten vuoksi on ajettava turkuun. Kaarinassa/Piikkiössä on kyllä jonkin verran mahdollisuuksia, mutta niiden hinnat ovat hurjia, koska ei ole kilpailijoita niin hinnat voidaan asettaa aikalailla mihin vaan.


Emännänkadun talot rapistuu eikä niille tehdä mitään. Talon toisessa päässä asunnon katosta tuli vedet läpi jonka vuoksi meni asumiskieltoon, toisessa rapussa porraskäytävän maalit kupruilee ja irtoaa paloja seinästä. Rappusista puuttuu myös paloja.


Koirapuisto saisi olla voivalan nurkilla


Ruokapaikkoja lisää


Ystävälliset naapurit. En ole 10v Varsinais-Suomessa asumisen aikana tavannut ainuttakaan mukavaa naapuria. Miksi olette niin ilkeitä T. Iltaisin naapureiden kommenttien takia itkevä

Kunnon ravintola uupuu mutta ymmärrän että kannattavuus varmasti vaikeaa saavuttaa.


Turussa toimivat sähköpotkulaudat olis täydellistä saada myös osaksi Kaarinaa.  Kunta pitäisi saada paremmin tukemaan vähävaraisten perheiden lasten harrastuksia. Kausimaksut lähes joka puolella ihan hävyttömän kalliit. Vai onko harrastustoiminta tarkoitettu vain rikkaille?


Ei enempää vuokra-asuntoja


Huolestuttaa, kun raha tuntuu kaavoituksessa ajavan historia- ja luontoarvojen ylitse.

Ympäristön hoidosta erikoiskiitos puu­tar­ha­työn­te­ki­jöil­le👍


Olen löytänyt käytännössä kaiken mitä on tarvinnut Kaarinasta. Mutta: Onko suksien vuokrausta? Jossain ladun varrella? Intialaista/thaimaalaista ravintolaa? Onko meillä koirapuistoa?


Päättäjiltä puuttuu sekä peili että maalaisjärki.


Piikkiön alueelta kunnollinen Kuntosali.


Uimahallin harmaat juoppo ja huumeiden korvaushoidossa olevien tukiasunnot maan tasalle..uoppoja, nistejä . ja sitten mitä tekee kaarina? ulkomaalaisia lapsiperheitä laitetaan sinne asumaan kun eivät paremmasta tiedä.eikä osaa vaatia..oppivat emännänkadun jengi tavoille. Niin rumia taloja kaupunki omistaa, Turku tvt asunnot sentään rakentaa uusia. Miksi kaikkea muuta korjataan mutta emännänkadun harmaat talot saavat vuodesta toiseen yllättää tuossa kaarinaa rumistuttamassa


Palveluista puuttuu ;,kenkäkauppa, vaatetusliike, iltaruokaravintola. Keskustassa puuttuu nuorisolle monipuolinen harrastetila. Senioreiden asiat on aika hyvässä hoidossa.


Nuorisotiloja, jotta nuorisolla olisi turvallisia ja mukavia kokoontumispaikkoja.


Julkisia roskiksia katujenvarsilta koi­ran­kak­ka­pus­seil­le :) kiitos kyselystä


Bussiyhteydet Salo-Helsinki suutaan voisi olla paremmat tai sitten se juna. Tosi vaikeaa keksiä mitä puuttuu 🤔 täällä tiivistetysti kaikki oleellinen.


Keskustaa voisi kehittää viihtyisämmäksi ja vihreämmäksi. Tori saisi olla eläväinen ja tapahtumia voisi järjestää enemmän (kun Korona sen sallii).


Palvelut lähellä, sopivan kokoinen kaupunki. Meri lähellä. Hovirinnan mattopyykki paikka hyvä. Tykkään asua täällä.


Talvikunnossapito


Kaikki oleellinen löytyy. Ratikkalinjoja Turkuun ei tarvita. Pienempi kaupungin johtajisto/organisaatio. Johdon ja ”lapiomiehen” välillä tuntuu olevan liikaakin porukkaa.... Johtajia ja päälliköitä kyllä löytyy ja työllistävät toisillaan toisensa


Kaarinan kaupungin virallisiin puhelinvaihteisiin asiallisempaa palvelua, moni työhönsä leipääntynyt vanha martta vastaa puheluihin jo valmiiksi tympääntyneenä sekä on kykenemätön kohteliaaseen palveluun (varsinkin Terveyskeskus)


Kaarinan keskusta ei ole kovin viihtyisä


Kaupunki tuhoaa kauniita puita ja viheralueita kerrostalojen tieltä. Nämä talot myös rakennetaan liian sumppuun, muuttaessani 4,5 vuotta sitten tänne kaupunki oli kauniin väljä vihertävä. Nyt on pelkkää raksatyömaata ja puut kadonneet.


Omakotitalo asujille muovinkeräys astia, iso syvä yksikantinen, ei sellainen,kuin Katariinan pihalla Rauhalinnaan. Sinne pitäisi tuoda muutenkin lisää astioita, asukasmäärä alueella lisääntynyt ja ihmiset kierrättää nykyisin melko paljon. 110 -tien / ja Voivalantien varteen pikku roskiksia, koiran kakkoja ym. roskia varten . Voivalantien valaistus Leväkadun päässä huono, tai sitä ei ole lainkaan!! Voivalanrantaan kesäkahvila. Julkinen liikenne Voivalasta viikonloppuisin Turkuun todella heikkoa .

Paras kaupunki elää ja yrittää. Lisää iltapäivätoimintaa/-harrasteita koulujen yhteyteen olisi hyvä lisä!

Puuttuu : Ravintola (muu kuin pizzeria ym)


Bordelli

kiitsa


Valitettavasti puuttuu mm.kenkäkauppa ja kirjakauppa-ainakin Piikkiöstä.Lisäksi jonkinlaiselle kaksi ja nelipyörien crossiradalle olisi tilausta.


Bussiyhteys Littoistentietä Piilkiöön


Kaarina on hieno kaupunki, terveydenhuollon johdon päätökset ovat vaan menneet heikompaan suuntaan, palvelu heikentynyt roimasti esim ikäihmisten palvelujen kohdalla, varsinkin kuntoutuksen osalta sen myöntämistä vähennetty ja se tulee näkymään heikkokuntoisina vanhuksina jotka vastoin strategiaa eivät tule pärjäämään kotona!


Kaarinan keskustassa on "kaikki" palvelut, mutta esim. Piikkiö ja Littoinen ovat oman onnensa nojassa, joukkoliikennettä myöten.


Ei mitään puutu


Turun kaupungin rakennushankkeet Kaarinassa mietityttää.


Bussit jotka lähtevät muualta kuin 110- tien varrelta ja menee kauempaa kesämäkeä kuin K1.

Kunnon ruokaravintola. Kebabbiloita löytyy vaikka kuinka paljon, mutta ei kunnon ruokaravintolaa.


Tekojäärata


Piispanristin Prisman yhteuteen Alko


Ravintoloita jotka ei ole pizzaa, kebabia ja hampparia.


Erityiskiitokset Kaarinan luonnosta. Toivon mukaan siitä huolehditaan myös jatkossa eikä rakennettaisi ihan täyteen. Alueelta puuttuu parempi ravintola.


Kaarinan kehitys menee liikaa kanta-Kaarina edellä. Piikkiön puolen kehittäminen on jäänyt taka-alalle ja näen ison riskin alueen näivettymisestä jos tällä tahdilla jatketaan vielä eteenpäin...

Sisustusliike, kunnon kahvila ja vaateliike


Kuntosali Piikkiöön


valkeavuoren uusi koulu! 2019 vuodeksi joskus lupailtiin ja vielä ei ole edes alotettu rakentamaan

Toimiva joukkoliikenne Littoisten alueelta

Yritys myönteistä politiikkaa jatkettava.


Kunnon ravintolaa ei ole

Sami Elmeranta

Sami Elmeranta

Kaarinalainen isä, kaupungin hallituksen jäsen, kaupunginvaltuutettu  ja sekatyöläinen. Yrittäjyyden puolesta puhuja. Periksiantamaton asenne ja yhteistyökyky vievät minua eteenpäin. 

Kommentit

Yh­teys­tie­dot

Sami Elmeranta

050 346 0444

info@samielmeranta.fi

Katso vi­deoi­ta­ni