Kuva otettu Kuusiston linnanraunioista
12.11.2020

Osta pai­kal­lis­ta #sup­por­ty­our­local

Ostamalla autat ja vaikutat

Meistä jokainen voi va­lin­noil­laan vaikuttaa seudun elin­voi­mai­suu­teen!

Loppuvuosi on aina yhtä suurta kulutusjuhlaa, on koronaa tai ei.  On Black  Friday, Cyber Monday, joulu ja monta muuta merkityksellistä päivää. Merkityksellisiä ainakin pienyrittäjille. Ainakin päivät voisivat olla merkityksellisempiä!


Miksi?


Siksi, että ihmiset käyttävät rahaa huomattavasti enemmän verrattuna muihin ajankohtiin. Se olisi mahdollisuus, siis jos ostot kohdistettaisiin alueen yrityksiin. Se olisi sitä kuuluisaa yhteiskuntavastuuta. Meidän tulisi pyrkiä ajattelemaan niin, että ensisijaisesti katsastaisin oman alueen tarjonnan. Mitä kaikkea saan hankittua lähialueen toimijoilta. Sen jälkeen vasta suuntaisin katseet muualle. Näin autan paikallisia toimijoita ja autan yrityksiä säilymään ja kehittymään.


On totta, että kauppa on siirtynyt vahvasti verkkoon ja ostaminen on tehty helpoksi. Muutama klikkaus, tuote on maksettu ja se kolahtaa lähikaupan pakettiautomaattiin tai Postin pakettiauto kurvaa sen kotipihalle. Helppoa, mutta myös surullista. Ainakin kivijalkaliikkeiden pitäjille ja seudun yrityksille.


Usein kuulee sanottavan, että lähiöiden ja kuntien liiketilat ammottavat tyhjyyttään. Se on totta, syy on yksinkertainen: €urot valuvat ulkomaille ja suurille yrityksille.


On myös huomioitava sekin, että maailmanlaajuinen pandemia on ohjannut kulutusta entistä vahvemmin verkkoon. Se on ymmärrettävää. Kivijalkakauppiaat ovat liikkeissään odottaen asiakkaita, joita vaan päivä päivältä käy harvemmin. Jossain kohtaa se ei enää kannata. Ei vaikka tekisi mitä.


Osa kauppiaista on avannut verkkokaupan tai vastaavan ti­laus­mah­dol­li­suu­den, se on loistava juttu. Mutta valitettavan usein hinta ja saatavuus ohjaavat kuluttajan päätöksen tekoa ja näin ollen kauppa karkaa toisaalle. Tilanne on vakava.


Mitä minä ja juuri sinä voit tehdä asialle?


Aina ei ole pakko ostaa materiaa lahjaksi. Osta lahjakortti hierojalle, kampaajalle, kauneushoitolaan tai vaikka paikalliseen siivousliikkeeseen. Jos ostat materiaa, osta se paikalliselta käsityöyritykseltä, sisustusyritykseltä tai osta lahjakortti paikalliseen ravintolaan.


Unohda ne Wishit ja muut Amazonit hetkeksi, pysähdy miettimään ja tue paikallista yrittäjää. Keskitä oma ostovoimasi alueen yrityksiin. Vinkkaa kavereille, suosittele paikallista yrittäjää ja auta yrittäjää. #supportyourlocal


Ja näin loppuun haluan sanoa, että iso vastuu on meillä kaikilla. Me voimme aidosti vaikuttaa. Itse päätin vuoden alussa, että aion hankkia alueen palveluita oman maksukyvyn mukaan maksimaalisen määrän. Projekti on edennyt loistavasti ja muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kaikki tarvittava on löytynyt lähiseuduilta. 


Olen lounastanut paljon alueen ravintoloissa, huollattanut auton paikallisella, hiukset on leikattu paikallisten partureiden käsissä. Autoa on käytetty paikallisessa fiksaamossa, pihaa on kunnostettu paikallisen toimijan kanssa ja paljon kulutustavaraa on hankittu paikallisilta pienyrittäjiltä. Oravaverkot on asennettu ja kantoja pihamaalta jyrsitty.


Minulta  joululahjoja saavat tulevat saamaan minulta paikallisia tuotteita ja lahjakortteja paikallisiin pienyrityksiin. Näin hommat pysyy #jiirissä ja palvelut kylillä!


Tässä muutamia hyviä linkkejä, josta voit etsiä paikallisia toimijoita Kaarinasta.


  1. Fonecta - paikallisten yritysten hakupalvelu
  2. Kaarinan kehityksen hakupalvelu
EhKOXbkWAAAticE-me.jpg
Sami Elmeranta

Sami Elmeranta

Kaarinalainen isä, kaupungin hallituksen jäsen, kaupunginvaltuutettu  ja sekatyöläinen. Yrittäjyyden puolesta puhuja. Periksiantamaton asenne ja yhteistyökyky vievät minua eteenpäin. 

Yh­teys­tie­dot

Sami Elmeranta

050 346 0444

info@samielmeranta.fi

Katso vi­deoi­ta­ni