Background
16.11.2020

Auta kans­say­rit­tä­jiä - se kannattaa

Voit tarjota mo­nen­lais­ta apua helposti

Kun korona iski, päätin auttaa tuttuja yrittäjiä oman jak­sa­mi­sen puit­teis­sa mah­dol­li­sim­man paljon

Miksi? Monestakin syystä. Ensinnäkin siksi, että olen aina auttanut ihmisiä ja haluan kaikella toiminnallani tukea pienyrittäjiä. Sillä uskon saavani itse apua kun tarvitsen. Toiseksi, jos osaamiseni voi jopa pelastaa liiketoimintoja niin sen teen mielelläni. 

Muutaman tunnin jutulla voi olla iso vaikutus toisen yrittäjän arkeen

Olen jo pitkään tehnyt työkseni yritysten markkinointia ja kampanjointia niin sosiaalisessa mediassa kuin Googlenkin palveluissa. Olen matkan varrella huomannut miten pienyrittäjät ovat omansa alan ammattilaisia, mutta usein se miten itsestä kertoo ja millä tavoilla - jää unholaan. Joko ei ole aikaa tai osaamista. 


Pysähdyin miettimään ja totesin, että sen ajan kun olen illalla telkkarin orjana tai näpyttelen tietokonetta - voin myös käyttää olemalla hyödyksi.


Siitä syntyi ajatus yhden miehen apupartiosta pienyrityksille. Lue juttu loppuun, niin tiedät mistä puhun.

Missä olen tähän mennessä auttanut yrittäjiä?

Sosiaalinen media on täynnä erillaisia ryhmiä, jossa yrittäjät voivat verkostua ja etsiä apua yms. Siitä se ajatus sitten lähti. 


Tämän vuoden aikana olen auttanut keski-Suomessa siajistsevaa kuntosalia Facebook - mainonnan osalta, luomalla yritykselle muutamia perustason mainoskampanjoita. Autoin yhtä yrittäjää päivittämään Wordpress- kotisivut vastaamaan nykyaikaa, siis teknisesti. Yhtä yrittäjää autoin varamaan ja asentamaan verkkotunnuksen sivustolle.


Paikallisia toimijoita olen auttanut useita. Yhden käsityöläisen kanssa rakennettiin yhdessä pieni verkkokauppa ja varmistettiin asetuksien olevan Googlen näkyvyyden kannalta kunnossa. Yhtä tuttua rakennusalan yrittäjää autoin sivuston löydettävyyden lisäksi rakentamaan sivustolle kiinnostavaa sisältöä. Unohtamatta muutamia pienempiä apuja.


Aikaa näihin meni muutamia tunteja, mutta mukavinta tässä on se, että tulokset näkyvät jo nyt. Sivustojen löydettävyys on parantunut ja mikä mukavinta, tilauksia / yhteydenottoja on alkanut tulemaan mukavasti.


Näiden lisäksi olen kehitellyt yhteistyössä Kaarinalaisten yrittäjien kanssa yrityksille suunnattuja palveluita ja kanavia etsiä apua ja yh­teis­työ­kump­pa­nei­ta.  Nämä  kaikki ilmaiseksi, koska uskon hyvän kiertävän.


Olen kirjoittanut eri medioihin aiheesta samaisella kulmalla, eli yritysten auttamisen vuoksi.


Tässä vinkkejä haastavan ajan markkinointiin, kirjoitin työpaikkani blogiin aiheesta. Lue täältä artikkeli.


Kirjoitin samaiseen blogiin myös mainonnan budjeteista. Lue täältä. 


Siksi kannustan sinuakin auttamaan- niin saat myös itse apua!

Meistä usealla on tietoa ja taitoa jostakin spesifistä aiheesta, jotain sellaista joka voi olla toiselle yrittäjälle kultaakin arvokkaampaa. Siksi kannustan tekemään yhteistyötä ja jakamaan tietotaitoa. Auttamaan toista.


Hyvän mielen lisäksi saat uusia ystäviä, saat uusia yh­teis­työ­kump­pa­nei­ta. Verkoistukaa eri sosiaalisen median kanavissa ja ryhmissä. Toki en kannusta tekemään talkootyötä pelkästään, vaan tällä herkällä hetkellä kanssayrittäjän auttaminen voi auttaa toista jaksamaan arjessa ja nousemaan jaloilleen.


Ja loppuun vielä pitää sanoa, että minuun voi olla yhteydessä ja kysyä apua. Autan jos osaan. Katso yhteystiedot tästä.Tässä vielä muutama linkkivinkki yritysten kotisivuille, joiden matkassa olen saanut olla korona-aikana mukana.Sami Elmeranta

Sami Elmeranta

Kaarinalainen isä, kaupungin hallituksen jäsen, kaupunginvaltuutettu  ja sekatyöläinen. Yrittäjyyden puolesta puhuja. Periksiantamaton asenne ja yhteistyökyky vievät minua eteenpäin. 

Yh­teys­tie­dot

Sami Elmeranta

050 346 0444

info@samielmeranta.fi

Katso vi­deoi­ta­ni